HEERENVEEN - Op woensdag 5 juni staat veiligheid in en om de woning centraal in het Seniorcafé van Bibliotheek Heerenveen. Voorlichting over dit onderwerp wordt gegeven door Linda van de Poll van welzijnsorganisatie Caleidoscoop en wijkagent Jan Graafstra. Alle 55-plussers zijn vanaf 10.15 uur van harte welkom in dit laatste Seniorcafé voor de zomervakantie met een thema. De toegangsprijs is € 1, inclusief koffie of thee.

Mijn huis op maat
Linda van de Poll vertelt over het project Mijn huis op maat. De meeste mensen willen, wanneer ze ouder worden, graag zo lang mogelijk én veilig wonen in hun eigen woning. Voor dat laatste bestaan vaak simpele, maar doeltreffende oplossingen. Van de Poll neemt een technologiehuisje mee, waarin de verschillende technische mogelijkheden bekeken kunnen worden.

Babbeltrucs
Diefstal via een babbeltruc komt steeds vaker voor. Onbekenden bellen dan aan en gebruiken een smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij geld en/of andere waardevolle bezittingen. In sommige gevallen gebeurt dit in combinatie met bedreiging en geweld. Dieven doen zich soms voor als meteropnemer of reparateur. Of ze vragen om een glas water of een pen, terwijl een handlanger het huis binnenglipt. Wijkagent Jan Graafstra gaat in op deze en andere vormen van diefstal.

Seniorcafé
Iedere woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur kunnen 55-plussers in het Seniorcafé van de bibliotheek terecht voor een kop koffie of thee, een praatje en om een krant of tijdschrift te lezen.

Bovendien wordt elke eerste woensdag van de maand, behalve in juli en augustus, speciaal voor deze leeftijdsgroep een activiteit georganiseerd.