HEERENVEEN - Op donderdag 27 februari om 20:15 uur is de voorstelling ‘A tribute to Creedence Clearwater Revival’ van The Fortunate Sons te zien in het Posthuis Theater in Heerenveen. Een eerbertoon aan Creedence Clearwater Revival brengt gouden hits naar het theater.

Het kenmerkende geluid van Creedence Clearwater Revival is terug. Hun onmiskenbare hits als ‘Bad Moon Rising’, ‘Commotion’ en ‘Who’ll stop the rain’ herleven in de Nederlandse theaters, dankzij de populaire Amerikaanse tribute band The Fortunate Sons. Met hun originele vintage instrumenten, hun jaren zestig-kostuums en hun treffende muzikaliteit en zang wijzen ze hun publiek de weg bij een sfeervolle trip down memory lane. Noem het gerust de revival van een revival. Creedence Clearwater Revival was in de roerige jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw één van de meest succesvolle Amerikaanse bands ter wereld. Met hun eigen geluid op de kruising van country, blues en rock-n’ roll scoorde het viertal onvergetelijke hits als ‘Down on the corner’, en ‘Up around The Bend’. Het succes was vooral te danken aan hun muzikale genie John Fogerty (1945) die als zanger en liedschrijver de sound van de band bepaalde.

Nadat zijn broer Tom Fogerty de groep verliet, wilden bassist Stu Cook en drummer Doug Clifford ook hun stempel drukken op de muzikale koers van de band, maar dat botste met de ideeën van het creatieve brein van frontman John Fogerty. Daarom viel de groep in 1972 uit elkaar, waarbij ze een regen van hits in het collectieve geheugen achterlieten.

Haal uw tickets via de ze link!