HEERENVEEN - Vrijdagavond 3 mei om 20:15 uur staat NITE (Noord Nederlands Toneel & Club Guy & Roni) in het Posthuis Theater Heerenveen met de voorstelling 'Brave New World 2.0'. Voorafgaand aan de voorstelling is er de mogelijkheid om de gratis inleiding om 19:15 uur te bezoeken. Om deel te nemen aan de inleiding moet u vooraf reserveren. Voor meer informatie over de inleiding kunt u hier klikken.

Over de voorstelling
Een dystopie is het tegenovergestelde van een utopie: geen prachtig vergezicht van een mooie, nieuwe en ideale wereld, maar een angstbeeld van de verschrikkingen die ons nog te wachten staan. Mensen zijn er dol op, want een dystopie laat zien dat het in onze chaotische wereld eigenlijk nog meevalt: het kan altijd erger.

Gebaseerd op de beroemde dystopische roman ‘Brave New World’ (1932) van Aldous Huxley schreef Rik van den Bos een loflied op de muur, het prikkeldraad, de spyware en het afweergeschut. Een pleidooi voor afstand nemen, in de schulp kruipen en onder het dekbed wegduiken. Een dystopie voor hen die er het beste van hopen, maar het ergste vrezen. Regisseur Guy Weizman maakt er in your face theater van met 25 spelers, dans, livemuziek en toneel. Net als in ‘Carrousel’ en ‘Salam’ toont hij ons een wereld waarin iedereen zoekt naar een nieuw verhaal, maar worstelt om uit vastgeroeste patronen te ontsnappen.

Dit dystopisch drama in het theater is vergelijkbaar met series als Black Mirror, Sense8 en The Handmaid's Tale.

Language no problem - boventitels
In de voorstellingen van NITE wordt soms (toegankelijk) Engels gesproken. Dit wordt vertaald met Nederlandse boventiteling. Alle Nederlandse teksten krijgen een Engelse boventiteling. Daarmee zijn alle NITE-voorstellingen geschikt voor mensen die geen Nederlands spreken en voor doven en slechthorenden.

Kaarten
Kaarten voor de voorstelling 'Brave New World 2.0' zijn 24/7 per dag te bestellen via de website van het Posthuis Theater.