HEERENVEEN - Nadja Willems, zal in de Pronkkeamer twee van haar series laten zien. De serie portretten, genaamd Nadjeschda zijn gebaseerd op haar beroemde Russische oermoeder Nadjeschda von Meck. Afgelopen jaar hebben ze een tournee gemaakt langs Amsterdam, Moskou en St. Petersburg. In de maand februari zijn ze te zien in de Pronkkeamer waarna ze doorreizen naar de Oekraïne in mei 2019.

De portretten zijn geïnspireerd op Russische oude schilderijen met mensen van nu in kleding uit kringloopcentra maar wel met de uitstraling van toen. Omdat Nadja naar deze bijzondere oermoeder is genoemd is zij op zoek gegaan naar haar oermoeder in de schilderijen uit de tijd toen deze rijke dame leefde. Er bestaan geen schilderijen van haar, alleen nog een paar foto's, hoe zou zij eruit hebben gezien als zij op het schilderdoek zou zijn vastgelegd? De zoektocht heeft een 12-tal portretten geresulteerd.

Een gedeelte uit de serie I ♥ Yesterday! wordt ook tentoongesteld. Een serie foto's die zijn ontstaan door het recyclen van oude verweesde dia's. Er wordt in deze tijd al zoveel gefotografeerd, alles is eigenlijk al eens vastgelegd. Waarom niet terugkijken op beelden die niemand meer willen hebben? Kunnen we deze beelden een tweede leven geven? De dia's zijn gecombineerd met een andere dia en opnieuw gefotografeerd. Er ontstaat een nieuwe wereld, een nieuw verhaal, een nieuw beeld. Maar wel met een Déjà Vu van gisteren.

De opening van de expositie zal op zaterdag 2 februari om 15.00 uur zijn. Onder genot van een drankje bent u van harte welkom om het werk van Nadja Willems te bekijken. De expositie is te zien van 2 februari t/m 24 februari onder openingstijden van Heerenveen Museum en is gratis.

Nadja Willems (1971) studeerde aan de Aki (kunstacademie) in Enschede, na zich ook technisch te hebben onderwezen aan de Fotovakschool in Apeldoorn fotografeert zij voor particulieren en bedrijven door heel Nederland. Naast haar commerciële werk, werkt zij vrij aan langlopende projecten waar zij zowel nationaal als internationaal mee exposeert.

Www.nadja.nl
www.studiosoest.nl