HEERENVEEN - Vrijdagavond 15 maart om 20.15 uur staat BarokOpera Amsterdam in het Posthuis Theater Heerenveen met de voorstelling 'De ontmaskering van Peter de Grote'.

De vraag “Wie was Peter de Grote?” is het uitgangspunt van een mozaïekvoorstelling waarin de grillige figuur van Peter de Grote en zijn theatrale leven centraal staan. Een muziektheatervoorstelling vol (spraak-)verwarring en verkleedpartijen, snorren en mutsen, historische kennis en culturele achtergronden, theatraal vuurwerk en muzikale hoogstandjes.

Zo'n 300 jaar geleden ontwikkelde Tsaar Peter de Grote een sterke band met Nederland. Dit bijzondere, theatrale personage inspireerde vele componisten, zoals Donizetti (Il Borgomastro di Saardam, 1827). De idealisering van Peter in de operafragmenten – “de nepnieuwsmachine van de 19de eeuw”- worden afgewisseld met korte sketches en beeldende scenes om diverse waarheden te bieden over Rusland en Peter de Grote. Het is aan de toeschouwer om hieruit een eigen beeld van Tsaar Peter en van Rusland samen te stellen.

Kaarten voor de voorstelling 'De ontmaskering van Peter de Grote' zijn 24/7 per dag te bestellen via de website van het Posthuis