HEERENVEEN - Deze herfstvakantie is het weer Museumkidsweek. De Museumkidsweek is een jaarlijks terugkerend event om zoveel mogelijk kinderen – en (groot)ouders - kennis te laten maken met de prachtige museumcollecties en inspirerende activiteiten in de musea. Tijdens de Museumkidsweek (20 t/m 28 okt) is er in Museum Heerenveen heel veel leuks te doen. Maak een vrienschapsarmbandje of dwaal met de hele familie door het museum.

In deze herfstvakantie draait alles om vriendschap, het thema van de Museumkidsweek 2018. Tikkit, de mascotte van Museumkids, is je beste museumvriend en brengt je naar de mooiste voorwerpen in het museum. Neem je BFF, bro, mattie of hartvriendin mee naar Museum Heerenveen en ontdek alle te gekke voorwerpen in het museum. Kids die liever creatief zijn kunnen een vriendschapsarmbandje maken. Er is keuze uit allerlei kleuren wol en als sluiting is er een mooie kraal waar een naam op gezet kan worden. Zo kan iedereen zien wie jouw beste vriend of vriendin is! Op 24 oktober kun je tussen 14.00 – 16.00 uur meedoen in het speciale Kids TURF-Lab. Samen met beeldend kunstenaar Wietske Lycklama à Nijeholt ga je werken aan een uniek product met turf en water. Wat kun je doen met turf, hoe ziet het eruit en wat gebeurt er als je turf in aanraking brengt met water? Alle Museumkidsweek activiteiten zijn gratis bij een geldend entreebewijs.

Coole Kidsnacht 2018
Op vrijdagavond 26 oktober is de Coole Kidsnacht! Een primeur in Friesland. Tijdens de Coole Kidsnacht opent Museum Heerenveen tussen 17.00 en 21.00 uur zijn deuren voor (groot)ouders met kinderen tussen de 4 en 12 jaar. Dit tijdstip, na de reguliere openingstijden, zorgt ervoor dat kinderen het rijk ‘alleen’ hebben. Spannend en cool! Neem je vriendjes en vriendinnetjes mee, maak plezier tijdens de leuke activiteiten en krijg een cool ‘glow in the dark’ polsbandje!