HEERENVEEN - Op zondagmiddag 10 maart om 15.00 uur staan Philippe Elan & Thérese Steinmetz in het Posthuis Theater met de voorstelling 'Amsterdam - Parijs', een muzikale 'dialoog' met veel duetten.

Philippe Élan verwisselde in 1986 Frankrijk voor Nederland nadat hij het concours de la Chanson – Alliance Française had gewonnen. Élan trad in de afgelopen jaren op met artiesten als Cor Bakker, Louis van Dijk, Liesbeth List en Laura Fygi. Recenter is zijn samenwerking met zijn vaste begeleider Reijer Zwart. Naast zijn samenwerking met jazz- en popmuzikanten heeft Philippe ook vaak opgetreden op klassieke podia samen met het Gemini ensemble, Holland Symfonia en het Metropole Orkest.

In het programma Amsterdam-Parijs deelt hij het podium met niemand minder dan Thérèse Steinmetz. Steinmetz vertrok 18 jaar geleden naar Frankrijk na een veelzijdige carrière en begon in Cannes te schilderen. Nu is deze ‘grande dame’ terug alsof ze nooit is weggeweest. Eind 2016 zag de gelijknamige CD onder muzikale leiding van Nico van der Linden het licht. De pers was lovend over het album en over de kracht van de samenzang van 'de chanteur en de chanteuse'. Beiden hebben een hekel aan het woord ‘chansonnier.’

Het programma 'Amsterdam-Parijs' kan het best worden omschreven als een 'dialogue musical', het zijn vaak oorspronkelijke sololiedjes die zijn omgevormd tot duetten en dialogen. In veel gevallen zijn zulke liedjes aardig verbouwd en soms van een andere toonsoort voorzien om de dialogue mogelijk te maken. Een liefdevol en uitgebalanceerd programma, gemaakt door twee prachtige mensen.

Kaarten voor de voorstelling zijn 24/7 per dag te bestellen via de website van het Posthuis Theater.