LEEUWARDEN - Met het programma ONDERWEG presenteren Stichting de Vrolijkheid en Iepen UP (onderdeel van Leeuwarden-Fryslân 2018) op 5 mei 2018 in Leeuwarden een cultureel diverse bijdrage aan het Bevrijdingsfeest.

Festival ONDERWEG is een showcase van alle bijzondere verhalen die in wekelijkse workshops van de Vrolijkheid op 27 asielzoekerscentra door heel Nederland vorm krijgen. En van vele kunstenaars die ooit bij de Vrolijkheid hun talent voor kunst ontdekten of een Nederlands netwerk binnen de kunst opbouwden.

ONDERWEG biedt een tentoonstelling van drie jaar kunst van azc-bewoners – gemaakt in ateliers van de Vrolijkheid, Orchestre Partout, de Band Zonder Verblijfsvergunning, ud-speelster Jawa Manla, Spoken Word Koningin Babs Gons, rapper en schrijver Massih Hutak, operatie Zohre, vele talentvolle muzikanten en nog veel meer. Bezoekers kunnen kijken, luisteren of zelf meedoen met de vele (doorlopend toegankelijke) workshops. Gratis en voor alle leeftijden. Geniet samen met bijna 600 bewoners uit azc’s in heel Nederland van de Vrijheid. Van al het moois dat er te zien is of luister onder het genot van een drankje naar bijzondere verhalen. Toegang tot Festival ONDERWEG is gratis.

Het hoofdthema van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018, ‘Iepen Mienskip’, betekent open samenleving. Het ONDERWEG festival wil deze open gemeenschap vieren door bezoekers en azc bewoners samen te laten komen om de gedeelde vrijheid en verhalen op een kunstzinnige manier te vieren.

Het ONDERWEG festival is een coproductie van Stichting de Vrolijkheid en Iepen UP in samenwerking met verschillende lokale partners in Leeuwarden en Friesland.

Een bonte stoet bevlogen kunstenaars
Stichting de Vrolijkheid is een netwerkorganisatie van bevlogen kunstenaars, muzikanten en andere creatieve geesten die met kunst investeert in de ontwikkeling en empowerment van kinderen, jongeren en hun ouders. Samen met professionele kunstenaars en honderden vrijwilligers organiseert de Vrolijkheid in 27 asielopvangcentra door heel Nederland wekelijks creatieve workshops: dans, theater, beeldende kunst, muziek, film.
Iepen UP is is een multidisciplinair programma van Leeuwarden-Fryslân 2018 Culturele Hoofdstad over vrijheid, democratie en diversiteit. Over hoe we samenleven in een wereld die verandert.

Datum
5 mei 2018, aanvang 14:00 tot 20:00.

Locatie
Stadsoase Leeuwarden (voormalig Aegon Gebouw t/o C.S.)

Organisator
Stichting de Vrolijkheid & Iepen UP (Leeuwarden-Fryslân 2018) i.s.m. lokale partners uit Leeuwarden.

Deelnemers
Kunstenaars uit azc’s in heel Nederland, lokale Friese artiesten en veel meer.

Entree
Gratis

Informatie
www.vrolijkheid.nl, www.iepenup.nl

De activiteiten van Stichting de Vrolijkheid zijn mogelijk dankzij de financiële steun van de Nationale Postcode Loterij, het Asiel-, Migratie- en Integratiefonds (AMIF), Stichting Kinderpostzegels Nederland, Adessium Foundation, donateurs, vrijwilligers en vele andere fondsen en stichtingen. ONDERWEG is mede mogelijk gemaakt door AMIF, Arriva, P.W. Janssen's Friesche Stichting, Prins Bernhard Cultuurfonds Friesland en de Provincie Friesland.