HEERENVEEN - Zaterdagavond 20 april om 19:15 uur staat Junior Company in het Posthuis Theater Heerenveen met de dansvoorstelling 'Unboxing Ballet'.

Over de voorstelling
De Junior Company koppelt in ‘Unboxing Ballet’ toprepertoire uit het klassiek ballet aan nieuw werk van eigenzinnige en eigentijdse choreografen. ‘Paquita Suite’, de veelgeprezen bewerking die Rachel Beaujean maakte naar Marius Petipa’s meesterwerk, is een “Bengaals vuurwerk van spitzenvariaties”, aldus de Volkskrant. De choreografie vereist een loepzuivere techniek, virtuositeit en balletschwung, en is daarmee een ideale test voor de jonge talenten.

Milena Sidorova, grand sujet bij Het Nationale Ballet, creëerde het geestige ‘WITHDRAWN’, een groepswerk voor de twaalf dansers. Daniela Cardim werkt verder aan haar ‘What Got You Here’, een work in progress dat is geïnspireerd op de bestseller ‘Een kleine geschiedenis van bijna alles’ van schrijver Bill Bryson. Een nader te bepalen korte choreografie van Hans van Manen completeert dit middendeel. Het programma wordt afgesloten met een nieuw werk van Ernst Meisner, de bevlogen coach van de Junior Company.

Kaarten
Kaarten voor de voorstelling 'Unboxing Ballet' zijn 24/7 per dag te bestellen via de website van het Posthuis Theater.

Wij zien u graag op zaterdag 20 april!

POSTHUIS THEATER HEERENVEEN