HEERENVEEN - Museum Heerenveen, Werkgroep Oud Heerenveen, Ferdinand Domela Nieuwenhuis Museum en het Flaeijelfeest hebben de handen ineengeslagen en nemen u mee op een reis ruim 100 jaar terug in de tijd. Het centrale thema is Ferdinand Domela Nieuwenhuis. Op 18 november 2019 is het precies honderd jaar geleden dat Domela Nieuwenhuis (1846-1919) overleed. Deze gebeurtenis wordt in Heerenveen grootscheeps herdacht door o.a. lezingen, een tentoonstelling, voorstellingen en boekpresentaties. In onze kraam vertellen we u er alles over. Maar er is meer:


Voor al uw vragen en verhalen over Domela kunt u terecht bij de historici in onze stands. Aewbeltje en Beitske vertellen u op nostalgische wijze over het leven van de veenarbeiders uit de tijd van Domela. De Werkgroep Oud Heerenveen biedt gratis korte centrumrondleidingen aan. Museum Heerenveen zorgt ervoor dat er ook historische objecten te zien zijn en misschien kunt u zelfs wel met een historische beroemdheid op de foto… Kom ook proeven van onze historische menukaart in het reuzenrad. U heeft de keuze uit vier waanzinnige historische verhalen. Naast het verhaal van Domela blikken we vooruit op 75 jaar bevrijding in 2020.

We zien u graag op 7 september tussen 12.00 en 17.00 uur bij de Historisch Heerenveen kraam in het Amelius van Oenemapark (tegenover het PosthuisTheater).