HEERENVEEN - Van de dagboeken van Hendrik Groen zijn meer dan een half miljoen exemplaren verkocht. Ze werden bekroond met de NS Publieksprijs en als tv-serie uitgezonden. Ook in het theater is het succes ongekend: het eerste deel ‘Pogingen iets van het leven te maken’ was overal uitverkocht, ook in Heerenveen. Op vrijdag 20 december om 20:15 is in het Posthuis Theater te Heerenveen de tweede Hendrik Groen-voorstelling te zien: ‘Zolang er leven is’.

Over de voorstelling
Hendrik Groen, de bekendste bejaarde van Nederland, keert terug in het theater met ‘Zolang er leven is’, een heerlijke komedie met een levenslustig verhaal over ouder worden en alles wat daarbij komt kijken, van prille verliefdheid tot nietsontziende aftakeling. Humor en ontroering voeren de boventoon, er is zang en muziek en er wordt vooral níet achter de geraniums gezeten. Want ook nu wachten Hendrik, zijn beste vriend Evert, de Omanido-club (Oud-maar-niet-dood) en de nieuwe bewoners van het verzorgingshuis weer tal van belevenissen.

De cast bestaat uit dezelfde jonge acteurs als in de vorige Hendrik Groen-voorstelling – met Beau Schneider in de hoofdrol. Omdat er, zoals regisseur Gijs de Lange het zo treffend zegt “in iedere bejaarde ook nog altijd een jong iemand verborgen zit.”

Deze voorstelling is ook te beleven door iedereen met een visuele beperking. Zo krijgt u vooraf een inleiding om kennis te maken met het decor, de kostuums en de acteurs. Tijdens de voorstelling verzorgt een blindentolk live een audiobeschrijving. Wie visueel beperkt is, hoort dit via een draadloze koptelefoon. Wilt u gebruik maken van audiobeschrijving, omdat u blind of slechtziend bent, reserveer dan 'prijssoort Komt het zien'. Of bel met de kassa van het Posthuis Theater (0513-619494). Blindengeleidehonden zijn welkom. Neem telefonisch contact op met de kassa, zodat wij in overleg de meest geschikte plek in de zaal voor u en uw hond kunnen uitzoeken.

Kaarten voor de voorstelling zijn 24/7 online te bestellen via de website van het Posthuis Theater.