HEERENVEEN - Op vrijdag 28 februari om 20:15 uur is de voorstelling ‘Gatecrash’ van Eric Vloeimans te zien in het Posthuis Theater.

Improviserend trompettist en componist Eric Vloeimans vindt de term ‘jazz’ voor zijn muziek te beperkend en verzamelde in 2007 een uitgelezen groep van veelzijdige topmuzikanten om zich heen: Gatecrash was geboren. Het live opgenomen debuutalbum ‘Gatecrashin’ sleepte direct een Edison Award in de wacht. Ruim tien jaar later heeft de groep met zijn hypnotiserende jazzfunk, gloedvolle ballads en krachtige solo’s internationale bekendheid vergaard.

“Er bestaat muziek die je lichaam rechtstreeks opdracht geeft tot bewegen, muziek die de hersenen traint, muziek die vrolijk maakt of treurig stemt, muziek die ontspant en muziek die op de zenuwen werkt. Er bestaat ook muziek die je opslokt als Jonas in de walvis, composities lang meeneemt en als de laatste maat heeft geklonken, weer uitspuugt. Je vraagt je af waar je bent geweest en hoe lang. Eric Vloeimans maakt zulke muziek.” – Het Parool

Trompet: Eric Vloeimans
Fender Rhodes: Jeroen van Vliet
Basgitaar: Gulli Gudmundsson
Drums: Jasper van Hulten