HEERENVEEN - Op zaterdag 20 mei komt de bekendste folkband van Nederland, Rapalje, naar het Posthuistheater in Heerenveen voor een avond vol kilts, doedelzakken en dans. Met hun show “Scotland’s Story” veroverden zij de afgelopen twee jaar de harten van veel bestaande en nieuwe fans.

"We're all Scotland's story and we're all worth the same". ​Prachtige woorden direct uit de tekst van Scotland's Story en niets geeft beter weer waar deze theatershow over gaat. Een feest der herkenning van nummers als "Caledonia" en "Wat Zullen We Drinken", gecombineerd met het relatief nieuwere repertoire van hun meest recente CD “Scotland’s Story”. Deze show zal extra bijzonder worden omdat het de officiële afsluiter van deze tour wordt.

David Myles, die onder andere doedelzak speelt bij Rapalje, kijkt enorm uit naar het optreden in Heerenveen: “De laatste show van elke theatertour is altijd extra bijzonder. Het is een combinatie van afscheid nemen en ook weer vooruitkijken naar de nieuwe show.” Ook voegt hij toe dat traditiegetrouw er altijd wat aan deze show wordt toegevoegd: “Om de laatste show te vieren doen we altijd wat speciaals; dit kan tijdens de show zelf zijn of na afloop in de foyer, dat bedenken we ter plekke”.

Over Rapalje
Al ruim 28 jaar domineert deze uit Groningen afkomstige groep de Nederlandse folkscene. En niet alleen in Nederland. Ze reizen heel de wereld over om concerten te geven, zowel binnen Europa als daarbuiten met als persoonlijke hoogtepunten de Dominicaanse Republiek en Brazilië. Een show van Rapalje is altijd een unieke beleving; door de spontaniteit van de bandleden en de interactie met het publiek is geen enkel optreden hetzelfde. Hun vertolkingen van nummers als “Wat Zullen We Drinken”, “Whisky in the Jar” en “The Drunken Sailor” hebben menigeen muziekliefhebber kennis laten maken met het genre en veel festivalbezoekers naar concertzalen getrokken.

Tickets en meer informatie
Er zijn nog maar enkele tickets beschikbaar voor dit optreden. Deze zijn verkrijgbaar via: https://www.posthuistheater.nl/agenda/2135/Scotland_s_Story/Rapalje