HEERENVEEN - Op zondag 27 januari a.s. om 16.00 uur organiseert stichting Orgel Comité Heerenveen weer een bijzonder duoconcert met Wytske Holtrop op cello en Eric van der Kolk op orgel.Dit duoconcert vindt plaats in de RK Heilige Geestkerk te Heerenveen. Zij spelen o.a. dan een solosuite voor cello van Joh. Seb. Bach, het beroemde Adagio van Samuel Barber in een bewerking voor orgel en samen het bekende ‘Kol Nidrei’ van Max Bruch voor cello en orgel.

Wytske Holtrop
Wytske Holtrop speelt cello sinds haar zesde jaar. Vanaf haar twaalfde jaar volgde ze lessen in de Jong Talentklas van het Prins Claus Conservatorium in Groningen en het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Haar bachelor behaalde zij in 2016 met grote onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium Brussel in de klas van Jeroen Reuling. Vanaf september 2016 studeerde zij aan het Haute École de Musique de Genève bij François Guye waar zij in 2018 haar master cum laude behaalde.

Eric van der Kolk
Eric van der Kolk ontving op 5-jarige leeftijd zijn eerste muzieklessen. Hij studeerde verder bij o.a. Nico Verrips te Meppel en bij Jan Veninga te Leeuwarden. Op 19-jarige leeftijd vervolgde hij zijn studie orgel aan het Stedelijk Conservatorium te Zwolle onder leiding van Jaap Dragt en theorie bij Wim Brandse. Daar haalde hij het solistendiploma (UM) met onderscheiding. Aansluitend studeerde hij te Londen bij de organist van de beroemde St.Paul’s Cathedral, John Scott. Weer terug in Nederland studeerde hij bij de eveneens zeer bekende prof. dr. Ewald Kooiman te Amsterdam. Als solist was hij diverse malen te beluisteren voor de AVRO, NCRV, EO, BBC, RAI en de RTF. Hij maakte verschillende solo-CD’s en van hem zijn ook diverse composities in druk verschenen. Hij was organist o.a. van de Grote Kerk te Rotterdam-Overschie, vervolgens dirigent-organist van deSt. Franciscusparochie te Wolvega. Hij is momenteel werkzaam als organist en recitalist.