HEERENVEEN - De kerstdagen staan voor de deur en dat vieren we ook in het Posthuis Theater graag met u mee. Op zaterdag 21 december om 20:15 uur presenteren we het concert ‘Christmas with Anúna - A Whisper of Paradise’ voor u in de Parochiekerk in Heerenveen, op een steenworp afstand van het theater. Op Tweede Kerstdag (donderdag 26 december) om 15:00 uur staat het Russische Kiev Ballet in het Posthuis Theater, met ‘De Notenkraker’ (4+) en op vrijdag 27 december om 20:15 uur kunt u in het theater genieten van ‘Kerst met De Kast’.

Christmas with Anúna
Anúna doet bij menig muziekliefhebber het hart sneller kloppen. De groep brengt koormuziek van het hoogste niveau, een klanktapijt van loepzuivere engelenzang, ritmische songs en meditatieve gregoriaanse liederen, waarbij de zangers en zangeressen nadrukkelijk het contact met hun publiek zoeken. Het internationaal befaamde koor uit Ierland betovert zijn gehoor met zang van ongeëvenaarde klasse. Al jarenlang trekken de klassiek geschoolde zangers en zangeressen wereldwijd volle zalen tijdens hun theater- en kerkentours. Vooral de kersttours waren de afgelopen jaren razend populair. Tijdens hun wereldwijde tournees is het inmiddels een traditie dat het koor in december ons land aandoet. Voor zijn rijkgeschakeerde repertoire put Anúna inspiratie uit religieuze bronnen en oude volksverhalen. Samen met prachtige kostuums en flakkerend kaarslicht levert dit een sfeervol kerstconcert op, met klassiekers als ‘Silent Night’, ‘Away In A Manger’ en andere sfeervolle liederen. Anúna staat onder leiding van componist, arrangeur en tenor Michael McGlynn.

De Notenkraker van het Kiev Ballet
‘De Notenkraker’ op Tweede Kerstdag is de kerstvoorstelling bij uitstek. In de versie van het Kiev Ballet is ‘De Notenkraker’ een hartveroverende uitvoering voor jong en oud en geschikt vanaf 4+. De familievoorstelling, met de beroemde muziek van Tsjaikovski, vertelt in ballet het verhaal van de lievelingspop van het meisje Klara. In haar droom wordt de Notenkraker een knappe prins die haar meeneemt naar een fascinerende spookjeswereld in kerstsfeer.

Kerst met De Kast
Popband De Kast brengt een mooi meeslepend muziekprogramma voor de hele familie, dat warmte brengt in de periode rond kerst. Zanger/frontman Syb van der Ploeg: “Iedere keer opnieuw kijken we er naar uit om met de band in december een aantal kerstshows te spelen en er samen met het publiek een sfeervolle avond van te maken. Het is echt een andere beleving dan onze andere concerten waardoor we er extra van kunnen genieten”. 'Kerst met De Kast' is een twee keer zestig minuten durend programma, met naast de mooiste hits van De Kast ook een selectie van speciaal voor dit programma gekozen kerstsongs. Soms gebracht in het origineel en dan weer in een echt ‘De Kast-jasje’. Iedere voorstelling zal er een zangeres te gast zijn voor o.a. een aantal prachtige duetten.

Kaarten voor de voorstellingen zijn 24/7 online te bestellen via de website van het Posthuis Theater.