HEERENVEEN - Op dinsdag 25 februari om 20:15 uur is de voorstelling ‘Odyssee’ van Theatergroep Aluin te zien in het Posthuis Theater in Heerenveen.

De zwerftocht van 10 jaar in 1 uur. Iedereen kent het paard van Troje. Het is een van de bekendste verhalen uit de Griekse mythologie. De Trojanen en de Grieken hebben al erg lang oorlog. Op een dag halen de inwoners van Troje nietsvermoedend een groot houten paar binnen de stadsmuren met daarin een gedeelte van het Griekse leger, denkend dat het Griekse leger naar huis is en dat het paard een offer is aan de godin Pallas Athena (godin van de wijsheid) Terwijl de inwoners van Troje vieren dat de oorlog voorbij is, komen de Griekse soldaten midden in de nacht het paard uit geklommen en veroveren de stad.

Je kent nu het verhaal een beetje maar weet je wel wie het paard van Troje heeft bedacht? Zijn naam is Odysseus. Over deze Griekse held schreef Homeros een dichtwerk genaamd: ‘Odyssee’. De voorstelling gaat over de Griekse held Odyseus, die nadat hij Troje heeft veroverd een enorme omweg naar huis neemt. Die avonturen beleeft met eenogige reuzen, kannibalen en superaantrekkelijke vrouwen. Er komt geen eind aan. En ondertussen moet zijn vrouw Penelope thuis alle minnaars van zich afslaan.

Hilarisch en recht tot de kern speelt Aluin de tien jaar lange zwerftocht van Odysseus in sneltreinvaart. De spelers brengen de Game of Thrones-achtige wereld tot leven voor jong en oud.