HEERENVEEN - Museum Belvédère zal tijdens Oranjewoud Festival tussen 31 mei en 2 juni als geheel geïntegreerd worden in het veelzijdige muziekfestival. Tussen 10.00 en 17.00 uur vormt het museum het epicentrum van Expedition Zone, met naast de tentoonstelling Mikalojus Konstantinas Čiurlionis – Beyond Heaven and Earth een aantal korte concerten in het Museumcafé en interactieve geluidskunst in de westvleugel.

Beeldend kunstenaar en componist Čiurlionis
De beleving van de tentoonstelling Mikalojus Konstantinas Čiurlionis – Beyond Heaven and Earth (te zien t/m 9 juni) wordt door de samenwerking met het festival een totaalervaring. Muziek die gecomponeerd is door dubbeltalent Čiurlionis (1875-1911) zal tijdens de festivaldagen in het Museumcafé van Museum Belvédère worden gespeeld door het Vilnius String Quartet en pianist Rokas Zubovas, de achterkleinzoon van Čiurlionis.

Dagkaart Expedtion Zone
Museum Belvédère is tijdens Oranjewoud Festival te bezoeken met de Dagkaart Expedition Zone of een toegangskaart voor het museum à € 19,00 (de Museumkaart is geldig, er geldt een toeslag van €5,50 tijdens Oranjewoud Festival). Met deze Dagkaart heeft u toegang tot de complete programmering van Expedition Zone waaronder ook Solar – Landschapskoor van Strijbos & Van Rijswijk en Marc van Vliet – in de Oranjerie van Landgoed Oranjestein en Waterwerken – Een bad vol klanken van Aart Strootman – in het zwembad van Parkhotel Tjaarda.

Bij de Dagkaart Expedition Zone is toegang tot Festivalhart De Proeftuin en Family Zone inbegrepen. Meer informatie over het dagprogramma van Expedition Zone in Museum Belvédère vindt u op de website: Museum Belvédère.

Avondconcerten
Na 17.00 uur biedt Museum Belvédère plaats aan twee avondconcerten in het Museumcafé op vrijdag en zaterdagavond. Hiervoor moet apart een kaartje worden gekocht via de website van Oranjewoud Festival: oranjewoudfestival.nl.

Kortom, het wordt een unieke beleving voor culturele avonturiers die houden van kunst, muziek en natuur.