HEERENVEEN - Jazz-Saxofonist Benjamin Herman, bekend als oprichter van de New Cool Collective, komt woensdag 6 november om 20:15 uur samen met bigband Licks&Brains naar het Posthuis Theater Heerenveen.


Benjamin Herman is als solist, componist en bandleider diepgeworteld in de jazz, maar zoekt daarnaast naar nieuwe wegen met invloeden uit stijlen zoals dance, surf, afro en punk. Met zijn avontuurlijke aanpak en live performance weet hij als geen ander een breed publiek van muziekliefhebbers te boeien.

Licks&Brains is een negentien man sterke band die jazz, funk, soul, dance, hip-hop en latin weet te mengen tot een verfrissende mix van dansbare Nu-Jazz XXL. De band heeft recent getoerd door China en speelt regelmatig met topartiesten uit de Nederlandse Jazz/Funk scene. Licks&Brains heeft net de opnames afgerond van hun zesde album ‘Electric Minds’, met als speciale gast Eric Vloeimans.

Workshop saxofoon
Voorafgaande aan het concert geeft Benjamin Herman een gratis workshop saxofoon in het Posthuis Theater. Er wordt van alles uitgelegd over improviseren en afhankelijk van niveau, leeftijd en ambitie gaat Benjamin in op de details. Hij geeft luistervoorbeelden en gaat ook voorspelen. De workshop duurt van 16.30 -18.30 uur en is gratis, maar je moet je wel opgeven, want er kunnen maximaal dertig belangstellenden deelnemen. Opgeven voor de workshop kan via de website van het Posthuis Theater.

Naprogramma met Mighty Small 3.0
Na afloop van het concert presenteert de nieuwe muziekformatie Mighty Small 3.0 zich aan het aanwezige publiek, met een gratis toegankelijk optreden. Mighty Small 3.0 bestaat uit het trio Riki Ristelic (slagwerk), Theo Smit (contrabas) en Russell Elford (gitaar). De band speelt niet het geijkte jazzrock-repertoire, maar richt zich op composities met een uitdagende vorm en ritme. Op het repertoire van Mighty Small 3.0 staat werk van onder anderen Chick Corea, Pat Metheny, Bob Berg en John Scofield. De vewachte aanvagnstijd van deze gratis bandpresentatie is voorlopig gesteld op 22:30 uur.