HEERENVEEN - In het Posthuis Theater in Heerenveen is woensdag 2 oktober om 20:15 uur het toneelstuk 'Driving Miss Daisy’ te zien, met in de hoofdrol de grande dame van het Nederlands toneel, Anne Wil Blankers.

‘Driving Miss Daisy’ vertelt het hartverwarmende verhaal van een buitengewone vriendschap tussen een oudere blanke weduwe en haar zwarte chauffeur.

Wanneer de 72-jarige Daisy Werthan, een Joodse weduwe uit Atlanta, een auto-ongeluk heeft overleefd, besluit haar zoon Boolie dat ze te oud is om nog te rijden. Om die reden huurt hij chauffeur Hoke Colburn in, tot afgrijzen van zijn moeder die niets te maken wil hebben met iemand van een ander geloof, afkomst en een andere huidskleur. Miss Daisy en Hoke moeten proberen samen een weg te vinden tussen vooroordelen en ouder worden.

In de Zuidelijke Staten van Amerika in de jaren vijftig en zestig, het decor waarin dit stuk oorspronkelijk speelt, is er sprake van rassenrellen en strijd om gelijke rechten. Het toneelstuk werd in 1987 geschreven door Alfred Uhry en in 1989 succesvol verfilmd met Jessica Tandy, Morgan Freeman en Dan Aykroyd.

In het toneelstuk wordt de rol van de chauffeur vertolkt door Kenneth Herdigein. De derde rol in het stuk is voor Iwan Walhain.

Kaarten voor 'Driving Miss Daisy' zijn te bestellen via de website van het Posthuis Theater.