HEERENVEEN - Op donderdag 19 december om 20:15 uur speelt Meindert Talma (met band) de voorstelling ‘DOMELA!’ in het Posthuis Theater in Heerenveen.

Over Domela Nieuwenhuis

Ferdinand Domela Nieuwenhuis (1846-1919), de vader van het Nederlandse socialisme, was zeer verbonden met Zuidoost Friesland, de streek die hem in 1888 als eerste socialist in de Tweede Kamer koos en waar de veenarbeiders hem vereerden met de titel ‘ús Ferlosser’. Op 18 november 2019 was het een eeuw geleden dat Domela Nieuwenhuis is overleden. Om zijn persoon en zijn strijd te herdenken en om zijn gedachtegoed te vieren is 2019 uitgeroepen tot het officiële Domela-jaar. Rondom zijn honderdste sterfdag worden in het hele land en met name in de provincie Friesland verschillende activiteiten georganiseerd. In het Ferdinand Domela Nieuwenhuis Museum in Heerenveen is deze periode een tentoonstelling te zien en in het Posthuis Theater wordt de voorstelling ‘DOMELA!’ uitgevoerd.

Over de voorstelling
Het Domela Nieuwenhuis-jaar is aanleiding voor Meindert Talma om de audiovisuele theaterproductie ‘DOMELA!’ te maken. Meindert Talma presenteert in samenwerking met de Popfabryk een multimediale theatervoorstelling en een bijzonder fotoboek met cd. Het album bestaat uit een collectie songs waarin enkele specifieke details uit de geschiedenis van Ferdinand Domela Nieuwenhuis uitgewerkt in tekst en muziek.

Kaarten voor de voorstelling zijn 24/7 online te bestellen via de website van het Posthuis Theater.