HEERENVEEN - Op zaterdag 13 april is er opnieuw een etappe van de wereldtoppers van het vrouwenwielrennen in Heerenveen. De vierde etappe van deze Healthy Ageing Tour start in Wolvega, en de finish in Heerenveen.
Voor de junior-vrouwen is de start en de finish beide in Heerenveen.

Dankzij de samenwerking tussen de gemeenten Weststellingwerf en Heerenveen kunnen nog meer inwoners in Fryslân meemaken hoe het is om een grote wielerronde voorbij te zien komen.
Naast het sporten is er ook aandacht voor gezondheid in het algemeen, met informatie over gezond eten en leven.

Top!
Verschillende bekende deelnemers zijn aanwezig. In de afgelopen edities gingen wereldtoppers als Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten, Chantal Blaak, Lizzie Armitstead en Marianne Vos van start. Ook lokale wielrenners, als bijvoorbeeld Aafke Soet, doen mee aan dit evenement.

De etappe van de dames is in totaal 74,6 kilometer. Na de start in Wolvega is de inschatting dat de snelle dames rond 15.20 uur bij Mildam onze gemeente in komen fietsen. De route gaat verder naar Katlijk, De Knipe, en door Heerenveen. Vanuit Heerenveen fietsen ze dan een dubbele lus van 17,5 kilometer via Haskerdijken, Nieuwebrug en Luinjeberd. De route is bijgevoegd. Verwachting is dat de dames ongeveer 17.00 uur finishen op de Abe Lenstraboulevard.

Junioren
De junior-vrouwen starten en finishen op de Abe Lenstraboulevard. Zij rijden 68,4 kilometer en krijgen vier keer de finale-lus van de vrouwen voorgeschoteld (door Heerenveen, via Haskerdijken, Nieuwebrug en Luinjeberd en terug naar Heerenveen. Zij starten om 12.00 uur en finishen rond 13.50 uur bij het Abe Lenstrastadion.

Rekening houden met...
Zo’n wielerevenement heeft natuurlijk ook consequenties. Daarom zet de organisatie ook begeleiding in: de gehele route wordt door de motorpolitie bij de doorkomst van de karavaan verkeersvrij gemaakt. Op belangrijke kruisingen staan verkeersregelaars, geholpen door politie.
Het betekent dat het verkeer op bepaalde momenten even stilgezet wordt in eigen dorp of in Heerenveen.

Bovenal hopen we met u op een heel bijzonder evenement, waar u als toeschouwer natuurlijk van harte welkom bent en van kunt genieten.