HEERENVEEN - Zaterdagmiddag is tijdens het DELA Eredivisie Beachvolleybaltoernooi op het Gemeenteplein in Heerenveen, de Walk of Fean officieel gelanceerd. Wethouder Jelle Zoetendal en Frank van Hout, voorzitter van Heerenveen ´n Gouden Plak, onthulden samen het bankje met borstbeeld van Suzanne Schulting.


De Walk of Fean
De Walk of Fean is een wandelroute, langs 18 bankjes, die de iconen van Heerenveen (Thialf, Sportstad en het Abe Lenstra Stadion) verbindt met het centrum van Heerenveen. Op de wandelroute zijn vele sporthelden en -legendes van de regio Heerenveen terug te vinden, onder andere door middel van borstbeelden. In de interactieve app met augmented reality ontmoet je de sporthelden en -legendes, ze vertellen je verhalen over hun prestaties en ervaringen. Daarnaast stellen ze je vragen en kun je proberen zoveel mogelijk gouden medailles te verzamelen.

Sport
Heerenveen staat bekend als een échte sportstad. “Als regiomarketingorganisatie, Heerenveen ’n Gouden Plak, vinden wij de Walk of Fean een mooie interactieve manier om mensen kennis te laten maken met de vele sporticonen uit de regio Heerenveen. Het eren van deze sporticonen en het verbinden van Thialf, Sportstad en het Abe Lenstra Stadion met het centrum zijn belangrijke beweegredenen geweest om de Walk of Fean te ontwikkelen”, aldus Frank van Hout, voorzitter van Heerenveen ’n Gouden Plak.

Duurzaamheid
De bankjes en borstbeelden zijn gemaakt van gerecycled kunststof, ingezameld door Omrin. In feite zijn deze dus in samenwerking met de burger tot stand gekomen. De inzameling van het afval gebeurt ook op een fossielvrije manier met voertuigen op groengas, gemaakt van afval. De productie van deze bankjes en borstbeelden toont aan dat er samen, op een innovatieve manier, mooie dingen gemaakt kunnen worden.

De Walk of Fean app
Vanaf vandaag is de Walk of Fean app te downloaden in de Play Store en App store. In de app vind je drie startpunten: bij Thialf, bij Museum Heerenveen en bij het Friesland College. Je kunt kiezen voor de centrum-route of de sport-route. Ook kun je ervoor kiezen om beide routes in één keer te lopen. Houd er rekening mee dat je met een volle batterij op pad gaat. Als je op de bankjes gaat zitten, kun je door middel van de augmented reality app je sporthelden ‘live’ ontmoeten.