HEERHUGOWAARD - De beloften van Heerenveen zijn zaterdag kampioen geworden van de hoofdklasse vrouwen door een 0-3 overwinning bij Reiger Boys in Heerhugowaard. De ploeg van trainer/coach Anouk Bruil is al het gehele seizoen ongeslagen en is met nog twee wedstrijden te gaan niet meer te achter halen door directe achtervolger Be Quick '28.

In Heerhugowaard behaalden de Friese talenten een regelmatige zege. Na een kleine twintig minuten opende Alieke Tuin de score openen, gevolgd door een mooie doeltreffende vrije trap van Esmay Bruil. In de tweede helft wist Tuin haar tweede van de middag te maken waarna het feest in alle hevigheid kon losbarsten en er een plezierige busrit terug naar Heerenveen volgde.