ALKMAAR - De KNVB-bekerwedstrijd in het vrouwenvoetbal tussen VV Alkmaar en SC Heerenveen heeft zaterdagavond het einde niet gehaald. De gasten uit Friesland besloten na de eerste helft, bij een 2-1 stand voor VV Alkmaar, het veld niet meer te betreden.

Voor aanvang van het duel, dat eerder al niet kon doorgaan wegens vele coronabesmettingen bij de Friezinnen, was er al enige discussie over het al dan niet doorgaan. Door het slechte weer met regen, natte sneeuw en veel wind, was het kunstgrasveld op twee plekken gaan bollen. Na overleg van scheidsrechter Robin Punt met de beide trainers, Mark de Vries van VV Alkmaar en Roeland ten Berge van SC Heerenveen, werd er besloten toch af te trappen.

Ondanks de omstandigheden kende het duel een flitsend begin. Sanne Koopman opende al binnen een minuut de score voor de thuisploeg en drie minuten later was het alweer gelijk door Nikée van Dijk. Voormalig Heerenveen-speelster Alieke Tuin wist met een prachtig doelpunt VV Alkmaar weer op voorsprong te schieten.

In de rust gaf SC Heerenveen bij VV Alkmaar aan niet verder te willen spelen. De speelsters stonden volgens de teammanager vanwege de natheid en de kou al onder de douche en men gaf vervolgens aan onder de huidige omstandigheden niet verder te willen spelen. Zelfs op het in allerijl door de thuisploeg geprepareerde tweede veld wenste de Friese ploeg niet te spelen. "Er viel zoveel regen dat het veld niet meer viel te bespelen" verklaarde woordvoerster Sharinda Smelt van SC Heerenveen later tegen Omrop Fryslan. "De veiligheid van onze speelsters viel niet meer te garanderen" aldus Smelt die verwacht dat het duel later uitgespeeld gaat worden. "Dat wordt passen en meten in het programma".

Bij VV Alkmaar is men een andere mening toegedaan. "Scheidsrechter Punt ging evenals de speelsters van VV Alkmaar het veld op voor de tweede helft", aldus manager Patrick Tenthof. "Toen bleek dat SC Heerenveen niet uit de kleedkamer kwam blies hij uiteindelijk af. Heerenveen heeft dus de wedstrijd gestaakt en niet de scheidsrechter. Ik verwacht dan ook dat wij door zijn naar de kwartfinale, maar wij wachten het antwoord van de KNVB daarin af."