ALKMAAR - Bij de hervatting van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen hebben VV Alkmaar en SC Heerenveen de punten gedeeld in een doelpuntloos gelijkspel. De formatie van trainer/coach Mark de Vries behoudt daardoor een voorsprong van twee punten op de Friese ploeg.

Na de onderlinge wedstrijden van verleden seizoen (3-3 en 4-3) werd er dit keer weer op spektakel gehoopt, maar dat kwam er nooit. Al speelde het duel zich wel in een hoog tempo af, mede omdat scheidsrechter Zeeman veel toeliet en de fluit, maar weinig hanteerde. VV Alkmaar probeerde het met afstandsschoten van Charlotte Hulst en Sanne Koopman die keepster van der Wal niet konden verrassen. De mogelijkheden van de gasten uit Heerenveen waren wat dat betreft gevaarlijker met name via Chimera Ripa, vorig seizoen nog uitkomend voor de Alkmaarders. Vlak nadat zij met een hard schot de lat had geraakt ging een volgende poging via keepster Femke Liefting tegen de paal.

Liefting, net 17 jaar geworden, kreeg onder de lat weer de voorkeur boven Henriika Makela, en dat deed zij met verve. De talentvolle keepster begon dit seizoen ook in het Alkmaarse doel, maar een bovenbeenblessure hield haar enige tijd aan de kant. Ook na de rust wist zij de Heerenveense aanvallen onschadelijk te maken en na afloop werd zij dan ook terecht gekozen tot "woman of the match". Aangezien aan Alkmaarse kant na de rust ook Koopman, Emmeke Henschen en invalster Veerle van der Most niet gelukkig waren in de afronding bleef het zodoende 0-0, een terechte uitslag.