HEERENVEEN - VV Alkmaar heeft de eerste overwinning van verleden week geen goed gevolg kunnen geven. Op bezoek de vrouwen van SC Heerenveen ging de ploeg van trainer Mark de Vries met 3-0 onderuit, een stand die al bij rust bereikt was.

"Zonde van die eerste helft", sprak De Vries na afloop. "We krijgen zelf in de openingsfase een aantal mogelijkheden en als zij dan scoren knakt er blijkbaar toch iets. Na de rust heb ik genoeg gezien wat mij wel tevreden stemt al was dat te laat."

Een nieuwe stunt bleef dus uit nadat Roos van de Veen na een ruim kwartier uit een corner wist te scoren. In de laatste tien minuten voor rust vielen er nog twee treffers. Chimera Ripa, vorig seizoen nog uitgeroepen tot beste speelster van VV Alkmaar, lijkt haar draai te hebben gevonden in Friesland. Nadat zij vorige week tegen Feyenoord al twee keer te scoren wist ze ook tegen haar oude ploeg het net te vinden. Even later was de jonge Femke Liefting opnieuw gepasseerd, nu door een schot van Zoï van de Ven.

Na de rust lag het initiatief iets meer bij VV Alkmaar en leek het Heerenveen van coach Te Berge het duel te willen controleren. sanne Koopman was dichtbij een Alkmaarse eretreffer, maar trof de lat.