HEERENVEEN - De vrouwen van SC Heernveen zijn een plekje gestegen op de ranglijst van de Eredivisie Vrouwen en doen de voorlaatste plaats over aan VV Alkmaar. Vrijdagavond wonnen de Friezinnen overtuigend van hekkensluiter Excelsior (3-0).

De thuisploeg van trainer Roeland ten Berge was vanaf de aftrap de betere ploeg en stond bij rust op een 1-0 voorsprong. Halverwege de eerste helft profiteerde Chimera Ripa van een blunder van keepster Geenen.

Tien minuten na de rust werd die score verdubbeld. Aanvoerster Elze Huls weet voor het hoogtepunt van de avond te zorgen door van grote afstand raak te knallen. SC Heerenveen komt daarna niet meer in de problemen en kort wordt de beuternde Iris Teijema gevloerd en weet Eef Kerkhof vanaf elf meter koelbloedig raak te schieten (3-0)

Volgende week vrijdag 11 maart gaat SC Heerenveen op bezoek bij VV Alkmaar. Excelsior ontvangt dan op zondag PEC Zwolle.