HEERENVEEN - De vrouwen van SC Heerenveen hebben op het nippertje een nederlaag weten te voorkomen in de thuiswedstrijd tegen Excelsior. Ver in blessuretijd wist Nikée van Dijk alsnog de gelijkmaker te scoren (1-1).

Lang leek het duel op 0-0 af te stevenen, maar het venijn zat hem duidelijk in de staart op Sportpark Nieuwehorne. In de eerste helft waren er kleine mogelijkheden over en weer. Na de rust had de thuisploeg van trainer Roeland ten Berge een duidelijk veldoverwicht met de nodige kansen, maar toonde keepster Isa Pothof van Excelsior weer eens haar uitstekende vorm.

Tien minuten voor tijd leek alsnog de beslissing te vallen toen Stephanie Coelho Aurélio vanuit het niets voor de gasten scoorde. In extremis kwam SC Heerenveen alsnog op gelijke hoogte toen Nikée van Dijk in de 94e minuut gelijk wist te maken.