ZWOLLE - In de Eredivisie vrouwen heeft SC Heerenveen vrijdagavond twee kostbare punten laten liggen. Op bezoek bij PEC Zwolle stonden de Friezinnen bij rust op een comfortabele 0-3 voorsprong om uiteindelijk met 3-3 gelijk te spelen.

Er leek niets aan de hand toen Suzanne Admiraal op slag van rust haar tweede treffer van de avond had gemaakt. Eerder zorgde zijn al in de zevende minuut voor de openingstreffer en tussendoor wist ook Laura Strik het net te vinden. Ook in de tweede helft hield Heerenveen nog lang stand, maar vanaf de 64 minuut, toen de thuisploeg een strafschop kreeg, ging alles mis. Nikita Tromp benutte de trap van elf meter en vier minuten later zorgde Dominique Bruinenberg voor de aansluiting. Met nog een klein kwartier op de klok kreeg PEC Zwolle nog een strafschop te nemen en ook deze weer raak geschoten door Tromp met een 3-3 eindstand tot gevolg.