MANCHESTER - Vivianne Miedema blijf in Engeland. De all-time topscorer van de Barclays Women’s Super League heeft haar handtekening gezet onder een meerjarig contract bij Manchester City.


Manchester City wordt de vierde club in de carrière van Miedema, die begon bij sc Heerenveen. Ze speelde vervolgens voor Bayern München en Arsenal. In Noord-Londen was de 27-jarige international in 173 wedstrijden goed voor 126 goals en 51 assists.

Na zeven jaar Arsenal, waarmee ze één keer kampioen van Engeland werd en drie keer de League Cup won, is het nu tijd voor een nieuw avontuur.

Miedema: “Ik laat een moeilijke periode achter me waarin ik veel heb nagedacht. Nu is het tijd om weer vooruit te kijken. Bij City heb ik mijn plek gevonden. De club biedt mij alle randvoorwaarden om mijn beste zelf te zijn, zowel op als buiten het veld. Bovendien maak ik hier deel uit van een team dat voor de prijzen speelt. Mijn ambities zijn hoog, en ik geloof dat we samen geweldige dingen kunnen bereiken. Ik kan niet wachten om te beginnen.”