HEERENVEEN - Op zondagmiddag 2 september is om 14.00 uur de start van de vierde editie van de Feanrun. Dit is een sportieve en gezellige loop over 4 Engelse mijlen (ongeveer 6,4 kilometer) waarvan de opbrengst bestemd is voor het goede goel. Zowel de start als de finish zijn in het gezellige centrum van Heerenveen.

Het goede doel
Dit jaar is de opbrengst bestemd voor: Het Vrijwilligers Servicepunt Heerenveen (VSP). Het VSP is dankbaar dat de opbrengst van deze sportieve loop dit jaar ten goede komt aan de vrijwilligers van onze gemeente. “Hiermee onderschrijft Stichting De Feanrun het belang van vrijwilligerswerk. Van verzorgingstehuizen tot sportclubs en van goede doelen tot wijkcentra, ze draaien allemaal op vrijwilligers. Zij zijn onmisbaar. Vrijwilligers zijn de radartjes van de samenleving, zij maken het verschil”, aldus Renske Osenga van het VSP.

De Feanrun wil de vrijwilligers graag in het zonnetje zetten voor het goede werk dat zij verrichten. Het VSP, onderdeel van Caleidoscoop Welzijnswerk, helpt vrijwilligers aan vrijwilligerswerk en viert dit jaar haar 15-jarig jubileum. Het VSP kan met de opbrengst van de Feanrun tijdens de ‘Dag van de Vrijwilliger’ in december een bijzondere dag organiseren om de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet. Later dit jaar maakt het VSP bekend wat de invulling van de dag is en hoe vrijwilligers uit de gemeente Heerenveen zich hiervoor kunnen aanmelden.

Hoofdsponsor: BASF
Dit jaar kent de Feanrun voor het eerst een hoofdsponsor: BASF. BASF levert als groot multinationaal chemieconcern een bijdrage aan oplossingen voor wereldwijde uitdagingen als klimaatbescherming, energie, voeding en mobiliteit. De missie van BASF, we create chemistry for a sustainable future, sluit mooi aan bij de doelstelling van de Feanrun. Marieke Jeurink, HR Business Partner, BASF, vertelt: “Het onlangs bij BASF geïntroduceerde B-fit programma voor medewerkers past uitstekend bij een sportief evenement zoals de Feanrun, onze collega’s zijn al aan het trainen”. Het bedrijf heeft in Nederland zo’n 950 medewerkers die verspreid zijn over acht locaties.

Inschrijven
Online inschrijven is mogelijk t/m 1 september 22:00 uur. Inschrijving op de dag zelf kan tussen 12:00-13:30 uur bij het Posthuis Theater, Fok 78 Heerenveen). Voor inschrijven klik je HIER! De startnummers kunnen worden opgehaald in het Posthuistheater Heerenveen (Fok 78). Na de loop kun je ze daar ook weer inleveren. Uiteraard is hier ook de mogelijkheid voor een laatste zenuwplasje, gelegenheid tot omkleden of een kop koffie. Deelnemers kunnen hier hun spullen laten liggen, dit is wel voor eigen risico. Naar verwachting zal rond 15:15 de prijsuitreiking plaatsvinden op de Oude Koemarkt.

Inschrijving Bedrijvenrun
De officiële inschrijving voor de Bedrijvenrun is inmiddels gesloten. Indien bedrijven nog interesse hebben om deel te nemen aan de Bedrijvenrun, kan contact worden opgenomen via info@ngoudenplak.nl. Bedrijven die zich al hebben ingeschreven ontvangen eind augustus meer informatie.