HEERENVEEN - Na de het behalen van de Nederlandse titel afgelopen zondag, begint voor UNIS Flyers vrijdagavond de Play-Offs voor het Belgisch-Nederlands kampioenschap. In de kwartfinale speelt UNIS Flyers tegen Mechelen Golden Sharks. In een best-of-three serie maken beide teams uit wie zich kwalificeert voor de halve finales.

Vrijdagavond om 20.30 uur valt de puck in Thialf voor wedstrijd één. Een dag later is wedstrijd twee in Mechelen. Indien nodig is woensdag 11 maart om 20.00 uur wedstrijd drie in Thialf. Coach Mike Nason verwacht tegen Mechelen Golden Sharks een ander type wedstrijd dan Hijs Hokij Den Haag afgelopen zondag. ,,Mechelen speelt wat meer passief. Een soort counter-ijshockey. Dat betekent dat wij goede beslissingen moeten nemen op het ijs, maar niet moeten forceren. Slim blijven spelen en veel in hun aanvalsvak blijven.”

De laatste ontmoeting tussen beide teams, anderhalve week geleden, won Mechelen Golden Sharks met 7-6. Desondanks verwacht Nason niet dat die uitslag invloed heeft op zijn team. ,,Het is een realisatie dat we moeten oppassen voor ze. Ze hebben een goed team met goede import-spelers. We hebben respect voor ze, maar we gaan ons eigen spel spelen.”

Tickets zijn online met korting verkrijgbaar via www.unisflyers.nl.

Agenda wedstrijdavond - 18.30 uur - Kassa's geopend - 20.30 uur - Aanvang wedstrijd