HEERENVEEN - De meiden onder 17 van Heerenveense Boys zijn afgelopen seizoen uitgekomen in de hoogste divisie in hun leeftijdscategorie. Deze semi-landelijke divisie is speciaal door de KNVB in het leven geroepen om talentvolle speelsters een serieuze competitie te bieden. (Om de reistijden voor de dames en hun ouders schappelijk te houden is de competitie opgesplitst in een noordelijke regio en een zuidelijke regio. Aan het eind van het seizoen spelen alle teams nog een wedstrijd tegen een team uit de andere regio).

Dierenpark Taman Indonesia uit Kallenkote heeft voor twee seizoenen getekend als hoofdsponsor en heeft de nieuwe wedstrijdshirts verzorgd. Eigenaresse Marlisa legt uit hoe deze speciale samenwerking tot stand is gekomen; “Onze dochter Sarah (15) speelt in dit team. Bovendien is het meiden- en vrouwenvoetbal bij ons thuis echt een ding. Ik voetbal zelf ook en mijn man, Richard, is al een paar jaar trainer van lokale meisjesteams. En we volgen de Oranje Leeuwinnen al jaren op de voet. Nadat het team kenbaar maakte dat er nog een sponsor nodig was voor de shirts, hebben we geen moment geaarzeld. Het is toch mooi dat op deze manier hobby en werk samenkomen.”

De meiden van Heerenveense Boys spelen hun wedstrijden voornamelijk in het Westen van het land. Zo wordt er regelmatig op zaterdag afgereisd naar Amsterdam, Alkmaar of Hilversum. Amsterdam speelt met maar liefst 3 teams mee in de competitie. “Je merkt echt dat het meidenvoetbal meer leeft dan ooit in Nederland.”, vertelt Marlisa. “Er zijn steeds meer meiden die het leuk vinden om te voetballen en er komt zelfs al meer publiek kijken bij de wedstrijden. En w hebben al leuke reacties ontvangen op de wedstrijdshirts. Zo was er een scheidsrechter van Indonesische komaf die na een wedstrijd in Amsterdam de meiden geïnteresseerd kwam bevragen over Taman Indonesia.“
Het team uit Heerenveen bestaat voor de helft uit speelster uit Heerenveen, aangevuld met meiden uit de regio. “Niet iedereen kan het hoge niveau aan en anderen spelen liever bij de jongens, daarom is dit een samengesteld team.”, aldus Marlisa.

Dit seizoen komen de meiden nog in actie op het open NK in Boxtel waarbij vorig jaar nog de derde plek werd bemachtigd in Hoofddorp.
De staf bestaande uit trainer Stefanie Kortenaar en teammanagers Cees van de Schaar en René Haisma begeleiden ook het komend seizoen weer het team. Dan wordt gestart op hoog niveau in de categorie onder 20.