NIEUWEHORNE - De maand november is dé maand voor het groepsspringen. Op allerlei niveaus worden er door het hele land groepsspringwedstrijden gehouden. CSC’45 deed op 4 november jl. mee aan de Friese Kampioenschappen groepsspringen op niveau E.

De gym- en tunrnvereniging uit Heerenveen was met twee teams, een junioren- en een jeugdteam, op deze wedstrijd vertegenwoordigd. Het juniorenteam, bestaande uit Jada, Nynke, Marit, Nora, Lis en Lisanne, springen in deze samenstelling nog niet zo lang samen. Maar dat was tijdens de wedstrijd niet te merken. Met heel veel plezier en precisie sprongen ze op en over de verschillende toestellen. Ook de jury was onder de indruk. Op het onderdeel Lange mat werden ze knap 2e en op Plank-kast eindigden ze zelfs op de eerste plaats. Fries Kampioen!

In het middagdeel was het jeugdteam aan de beurt. Ise, Anne-Rixt, Noémi, Fiep, Bo en Jaylinn hebben tijdens de trainingen in de afgelopen weken flink geoefend op alle sprongen en vormen inmiddels een hecht team. Het deelnemersveld was enorm groot en de verrassing -toen ze hoorden dat ze als 2e waren geëindigd op het onderdeel Plankoline-kast- was nog groter. Wat een prachtige start van het wedstrijdseizoen!


Op 17 december a.s. doen deze meiden mee aan de microteamwedstrijden.