ARNHEM - Vitesse wacht nog altijd op de eerste zege in het eigen Gelredome dit seizoen. De hekkensluiter ging zaterdagavond met 1-3 onderuit tegen SC Heerenveen, dat van de veertiende naar de tiende plaats klimt.

Vitesse leek aan het moraal te werken toen het al vroeg op voorsprong kwam via Manhoef die met een vlammend schot de verre hoek vond. De gelijkmaker viel halverwege de eerste helft. Van Amersfoort vond het net na een vorzet van Nunnely.

Vitesse raakte daarna van slag en moest na direct rood voor Van Ginkel het laatste kwart met tien man zien te overleven.Via Meulensteen, die net naast mikte, was het kort daarna dicht bij een voorsprong, maar diezelfde Meulensteen veroorzaakte vervolgens een strafschop, die door Tahiri werd benut. Nicolaescu deelde met een schot uit de draai de genadeklap uit.