ENSCHEDE - De vrouwen van FC Twente zijn in ieder geval tot zondag koploper van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Vrijdagavond wist de regerend landskampioen tegenstander SC Heerenveen compleet van de mat te spelen (8-0).

De ploeg van Robert de Pauw verdeelde de acht treffers keurig over de twee helften. Al in de zesde minuut opende Renate Jansen het doelpuntenbal en de aanvoerster wist halverwege de eerste helft ook de 2-0 te maken. Vervolgens was het de beurt aan Fenna Kalma om tweemaal te scoren om zo een 4-0 ruststand te bereiken.

Ook na de rust werd Heerenveen van het kastje naar de muur gestuurd. Jansen bracht haar totaal op drie en Kalma zelfs op vier en aan het eind mocht ook Danique Ypema nog een duit in het zakje doen: 8-0.