AMSTERDAM - De vrouwen van Ajax hebben de inhaalwedstrijd met ruime cijfers gewonnen. De ploeg van Suzanne Bakker zat feitelijk bij rust al op rozen en zegevierde met 5-1.

Het duel was eigenlijk na zo'n twintig minuten al beslist. De thuisploeg scoorde tussen de 13e en 18e minuut driemaal. Romée Leuchter opende de score uit een voorzet van Ashleigh Weerden, Danique Noordman profiteerde van een fout in de Friese defensie en kort hiern maakte Leuchter haar tweede.

Hekkensluiter SC Heerenveen kwam er niet aan te pas, ook al nam Ajax na rust wat gas terug. Tiny Hoeksta bleef wel nadrukkelijk op zoek naar een goal enmaakte die ook tien minuten voor tijd. Nadat iris teijema de Friese eer mocht redden, bepaalde Sherida Spitse vanaf de strafschopstip de eindstand op 5-1.

Ajax staat in de Eredivisie nu negen punten achter op koploper FC Twente en heeft zes punten meer dan de nummer die, PSV.