HEERENVEEN - SC Heerenveen heeft een unieke kans laten liggen om koploper PSV een nederlaag toe te dienen. De Friezen stonden al binnen een half uur op een 2-0 voorsprong, kreeg kansen op meer, maar zag ver in blessuretijd PSV op gelijke hoogte komen.

De thuisploeg begon scherp en geconcentreerd aan het duel en al binnen twee minuten was de voorsprong daar toen een schot van Van Bergen iets van richting werd veranderd en keeper Zoet geklopt was. Nog voor het half uur om is wordt die score verdubbeld na een mooie actie van Michel Vlap die oog in oog met Zoet koelbloedig blijft. De ploeg van trainer Jan Olde Riekerink komt vervolgens goed weg als Pereiro een vrije trap op de lat schiet, maar had de voorsprong ook zomaar kunnen vergroten bij een inzet van Van Bergen die net over gaat. Vervolgens is het aan de andere kant weer bijna raak als Bergwijn op de paal mikt. Uiteindelijk gaat men met 2-0 rusten al heeft SC Heerenveen vlak daarvoor wel aanvoerder Stijn Schaars moeten wisselen vanwege een blessure.

Na een klein uur komt PSV terug in de wedstrijd als Kobayshi een overtreding maakt op Bergwijn en Pereiro de vrije trap raak schiet. De Eindhovenaren voeren de druk op en keeper Hahn weet Heerenveen op de been te houden met een redding op Bergwijn. Namens Heerenveen kan Johnsen vervolgens de wedstrijd beslissen, maar net als PSV in de eerste helft tweemaal gebeurde, raakt hij het aluminium. Door deze mogelijkheid niet te benutten krijgt de thuisploeg in blessuretijd de rekening gepresenteerd als invaller Malen alsnog een punt redt voor de koploper.

SC Heerenveen - PSV 2-2 (2-0)
2. Van Bergen 1-0