DEN HAAG - Met de derde overwinning op rij nestelt SC Heerenveen zich steeds vaster in het linkerrijtje. Na de zeges op Fortuna Sittard en Willem II wist de ploeg van Jan Olde Riekerink zaterdagavond in Den Haag te winnen.

Opnieuw kwam het scorend vermogen van het duo Michel Vlap en Sam Lammers al had Heerenveen het met name in de openingsfase moeilijk tegen een sterker Den Haag. Zonder de geblesseerde Kik Pierie bleek de verdediging kwetsbaar en men mocht keeper Werner Hahn dankbaar zijn dat het in de eerste twintig minuten 0-0 bleef. Uit de eerste de beste kans voor de Friezen was het wel raak toen Vlap beheerst scoorde op aangeven van Lammers. De spits kreeg vervolgens zelf drie goede mogelijkheden om de score te verdubbelen maar slaagde daar niet in.

Na de pauze startte de thuisploeg opnieuw fel en pal nadat Vlap oog in oog met keeper Zwinkels had gemist kon Necid de gelijkmaker produceren op aangeven van El Khayati. Binnen een aantal minuten had Vlap die gelijke stand alweer teniet gedaan met een sublieme vrije trap. Wat volgde was een spannende slotfase waarin Lammers het duel besliste al werd de score op het eind nog verkleind door een benutte strafschop van El Khayati.

ADO Den Haag - SC Heerenveen 2-3 (0-1)