HEERENVEEN - De start van het voetbaljaar 2021 is voor SC Heerenveen op een deceptie uitgelopen. De ploeg van de door corona afwezige Johnny Jansen verloor na een zeer matige eerste helft in het eigen Abe Lenstra Stadion met 1-3 van Fortuna Sittard.

De Limburgers daarentegen weten hun goede reeks van net voor de winterstop door te trekken en maken zich inmiddels behoorlijk los van de onderste plaatsen. De gasten profiteerden optimaal van het feit dat de Friese defensie in de eerste helft zo lek als een mandje was. Voormalig Heerenveen-speler Ben Rienstra, tegenwoordig aanvoerder in Sittard, opende in de 20e minuut de score na een combinatie met Polter. Vijf minuten later weet linksback George Cox compleet vrij in te koppen en nog voor de rust is het Zian Flemming die profiteert van miscommunicatie tussen doelman Mulder en Bochniewicz.

Na de rust probeerde SC Heerenveen nog wel de bakens te verzetten, maar Fortuna bleef geconcentreerd overeind al moest het twintig minuten voor tijd wel een tegentreffer van Henk Veerman incasseren: 1-3.