HEERENVEEN - In de onderste helft van de Eredivisie Vrouwen heeft SC Heerenveen vrijdagavond met 2-1 gewonnen van VV Alkmaar. De Friezinnen revancheerden zich hiermee voor een 4-3 nederlaag, kort voor het einde van de reguliere competitie, in Alkmaar.

De basis voor de zege van de thuisploeg werd gelegd in de eerste helft waarin VV Alkmaar duidelijk niet geconcentreerd speelde en regelmatig de onderlinge duels verloor. Nikee van Dijk opende al na zes minuten de score en die werd na een half uur spelen verdubbeld door een treffer van Zoï van de Ven.

Na de rust kwamen de Alkmaarders een stuk beter voor de dag en na een uur spelen resulteerde dat in de gelijkmaker van Emmeke Henschen. Met veel strijd probeerde men ook nog een gelijkmaker te forceren, maar dat zat er niet in.

VV Alkmaar komt komende dinsdag alweer in actie in de inhaalwedstrijd bij hekkensluiter Excelsior. Vrijdag treffen VV Alkmaar en SC Heerenveen elkaar dan opnieuw, nu in Alkmaar.