KATWIJK - Met de grootste mogelijke moeite heeft SC Heerenveen de volgende ronde van de KNVB-beker bereikt. Pas ver in de verlenging schoot Sam Lammers de winnende treffer binnen tegen tweede-divisionist Katwijk.

Het moet gezegd dat Heerenveen over de gehele wedstrijd wel de betere kansen kreeg, maar vaak ontbrak het geluk of stuitte men op de uitstekende Katwijkse doelman De Vries. Zo ook Michel Vlap die in de eerste helft een tweetal goede mogelijkheden kreeg. Na de pauze is het beeld niet anders al laat ook de thuisploeg zich zien met kansjes voor Hilterman en Mengerink. In het laatste half uur krijgen de Friezen echter genoeg kansen om de score te openen onder meer via Van Bergen, en ziet Thorsby een bal van de lijn gehaald worden. Jordy Bruijn is nog dichterbij als hij vijf minuten voor tijd op de lat schiet.

In de verlenging wordt Heerenveen vervolgens ook nog een strafschop onthouden als Van Bergen wordt neergetrokken. Net als iedereen in Katwijk zich wil gaan opmaken voor de strafschoppen kapt Lammers zich knap vrij en plaatst de bal achter De Vries.

Katwijk - SC Heerenveen 0-0, 0-1 n.v.
117. Lammers 0-1