HEERENVEEN - In de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen heeft SC Heerenveen zijn tweede zege weten te behalen. Een week na de zege op Go Ahead Eagles werd nu RKC Waalwijk geklopt door de ploeg van trainer Johnny Jansen (3-2).

De basis voor de overwinning werd gelegd in de eerste helft want toen was de thuisploeg de betere. De ploeg had al twee goede mogelijkheden gehad toen Henk Veerman de score mocht openen vanaf de strafschopstip. De penalty werd gegeven na interventie van de VAR nadat Touba een overtreding had begaan op dezelfde Veerman. Veel mooier was de tweede goal na een half uur spelen toen een combinatie tussen Stefanovic en Halilovic door laatstgenoemde verwoestend werd afgerond. Nog voor de rust loopt de score verder op als Henk Veerman koppend zijn tweede van de avond maakt na een vrije trap van Joey Veerman.

Heerenveen lijkt de tweede helft te willen confronteren, maar wordt halverwege plotseling geconfronteerd met een doelpunt van voormalig speler Jens Odgaard. Als Richard van der Venne vlak voor tijd ook nog de aansluitingstreffer maakt lijkt het zelfs nog spannend te worden, maar de Friezen overleven de blessuretijd en staan inmiddels op zes punten.