ROTTERDAM - SC Heerenveen is zaterdag in een enerverend duel ver in blessuretijd nog naast Excelsior gekomen. Invaller Jizz Hornkamp scoorde uiteindelijk in de absolute slotfase nadat de Friezen na bijna een uur tegen een 3-1 achterstand aankeken.

Het gelijke spel was een beloning voor de strijdlust die de de ploeg van Jan Olde Riekerink in de tweede helft toonde na een matige eerste helft. Toen haalde immers alleen keeper Warner Hahn zijn normale niveau. De doelman had enkele spectaculaire reddingen in huis maar moest zich ook twee keer laten passeren. Ali Messaoud kon van dichtbij de 1-0 binnen tikken en vlak voor rust haalde Luigi Bruins van zo'n twintig meter uit.

De tweede helft was net op gang toen Dave Bulthuis de aansluitingstreffer binnen kopte, maar de marge stond net zo snel weer op twee door wederom een treffer van Messaoud. De wedstrijd leek beslist tot dat Thorsby een voorzet van Mihajlovic binnen knikte en zijn vijfde van het seizoen maakte. Met nog een half uur op de klok gooide Heerenveen alles op alles en werd daarvoor in blessuretijd beloond met de treffer van de jonge Hornkamp.

Excelsior - SC Heerenveen 3-3 (2-0)
12. Messaoud 1-0
42. Bruins 2-0
49. Bulthuis 2-1
51. Messaoud 3-1
59. Thorsby 3-2
90. Hornkamp 3-3

Excelsior: Stevens; Fortes, Mattheij, Matthys, Burnet; Schouten, Messaoud (82. Mahmudov), Koolwijk; Edwards, Ómarsson (82. Hadouir), Bruins (90. Oude Kotte).

SC Heerenveen:Hahn; Floranus, Høegh, Bulthuis, Pierie, Kobayashi (46. Vlap), Rienstra, Thorsby; Van Bergen (66. Hornkamp), Lammers, Zeneli (46. Mihajlovic)