HEERENVEEN - Ondanks dat men tot drie keer terug kwam van een achterstand heeft SC Heerenveen het thuisduel tegen Heracles Almelo verloren. In een enerverend en doelpuntrijk duel werd het uiteindelijk 3-5 voor de Tukkers.

De eerste helft verliep bijzonder vervelend voor de thuisploeg. Na een vroege achterstand zag men eerst Pierie en vlak voor rust ook nog Høegh geblesseerd uitvallen. In de blessuretijd maakte Sam Lammers echter een hoop goed toen hij een voorzet van Zeneli wist te verzilveren. Toen Lerin Duarte vlak na rust de gasten opnieuw op voorsprong schoot herhaalde Lammers dit door vanaf elf meter raak te schieten. En nog geen tin minuten later was er opnieuw een achterstand, maar ditmaal was het Thorsby die met een ferme kopbal de ploegen weer in evenwicht bracht.

Helaas bleek de vierde Almelose goal van opnieuw Peterson de genadeklap voor de Friezen die vervolgens ook nog moesten toezien hoe Osman de eindstand op 3-5 bepaalde.

SC Heerenveen - Heracles Almelo 3-5 (1-1)
12. Dalmau 0-1
45. Lammers 1-1
48. Duarte 1-2.
53. Lammers 2-2 (pen.)
63. Peterson 2-3
67. Thorsby 3-3
72. Peterson 3-4