WAALWIJK - SC Heerenveen heeft twee punten laten liggen in het uitduel bij RKC Waalwijk. Of wellicht een punt gewonnen, want de Friezen stonden na een rode kaart voor Sieben DeWaele regelmatig met de rug tegen de muur.

RKC begon al sterk en fel aan het duel, maar het waren de gasten die na twintig minuten als eerste scoorden, door wie anders dan Henk Veerman. De spits nam een lange bal goed aan en liet keeper Lamprou kansloos. Vlak voor rust kwamen de Friezen echter met tien man te staan toen Dewaele op de enkel van Ngonge ging staan en met rood kon vertrekken.

RKC voelde dat er meer inzat en drong na rust stevig aan en het was aan keeper Erwin Mulder te danken dat Heerenveen op de been bleef onder meer met twee katachtige reddingen op pogingen van Richard van der Venne. Aan de andere kant hield ook Lamprou zijn ploeg in de wedstrijd door er te staan bij een tweetal spaarzame uitvallen van de Friezen. Tien minuten voor tijd viel de verdiende gelijkmaker alsnog via de net ingevallen Vitalae Damascan: 1-1.