ARNHEM - SC Heerenveen heeft zondag in een vermakelijk duel met 4-2 verloren van Vitesse. In Arnhem was de ploeg van trainer Johnny Jansen aanvallend prima, maar verdedigend was het te zwak.

SC Heerenveen knokte zich in de eerste helft knap terug nadat het al na een kwartier op een 2-0 achterstand was gekomen. Bryan Linssen en Tim Matavz brachten de thuisploeg op voorsprong. Na een klein half uur zorgde Rodney Kongolo na een voorzet van Joey Veerman voor de aansluitingstreffer. Vijf minuten later wist Chidera Ejuke voor de gelijkmaker te zorgen.

Toch ging het in de tweede helft alsnog mis. Na tien minuten kon Linssen zijn tweede van de middag maken en na een overtreding van Woudenberg kon Oussama Tannana vanaf elf meter de eindstand op 4-2 bepalen.