ROTTERDAM - SC Heerenveen blijft in de achtervolging op de koplopers Ajax en Vitesse na een klinkende zege op Sparta. Op Spangen zegevierde de ploeg van trainer Johnny Jansen met 1-4.

Feitelijk hadden de Friezen het duel bij rust al beslist tegen de zwak opererende Spartanen, al moet gezegd worden dat ook de aanvalslinie van de gasten wederom op volle toeren draaide. Reeds in de zevende minuut werd de score geopend toen aanvoerder Henk Veerman de bal op een presenteerblaadje gaf aan Benjmin Nygren. Halverwege de eerste helft wordt die score verdubbeld door Jan Paul van Hecke die een corner van Joey Veerman tegen de touwen kopt. Terwijl Sparta nauwelijks aan een aanval toe komt slaat Heerenveen kort voor rust nogmaals toe en nu is het Nygren die Henk Veerman in staat stelt om te scoren.

Was het duel al niet gespeeld dan is dat het wel twaalf minuten na rust als Henk Veerman zijn tweede maak met een schot in de verre hoek. De Friezen kiezen er voor om het duel gecontroleerd uit te spelen en laten Sparta wat komen. Keeper Erwin Mulder en de paal brengen eerst nog redding bij een schot van Harroui, maar in blessuretijd weet lennart Thy vanaf de strafschopstip toch nog de Rotterdamse eer te redden. Door de zege behoudt SC Heerenveen twee punten achterstand op Ajax en Vitesse. Sparta dat nog altijd op de eerste zege wacht staat met drie punten voorlaatste.

Sparta - SC Heerenveen 1-4 (0-3)