HEERENVEEN - SC Heerenveen heeft aan het thuisduel met FC Twente drie punten overgehouden en vind zo de aansluiting met de subtop. Het vooral voor rust attractieve duel leverde de Friezen een 2-1 zege op.

FC Twente kwam al rap op voorsprong via Misidjan, die na een te korte terugspeelbal van Van Ewijk beheerst scoorde. Hij miste kort daarna een kans op een tweede treffer door naast te mikken. Van Ewijk nam revanche voor de eerdere fout met een schot in de verre hoek en de 2-1 was een kopbal van Bochniewicz.

Na rust hield Heerenveen veel spelers achterin en FC Twente kreeg de ruimte niet om kansen te creëren. Sarr miste vanaf de strafschopstip de grootste kans op doordat Unnerstall wist te redden, waarna het bijna nog gelijk werd via Van Wolfswinkel die op de lat mikte.