SITTARD – Na zeven wedstrijden zonder zege pakte SC Heerenveen afgelopen zaterdagavond weer eens drie punten. De Friezen kwamen bij Fortuna Sittard op een 2-0 achterstand, maar wisten het om te buigen en uiteindelijk als winnaar van het veld te stappen, 2-4.

In de eerste helft heerste Fortuna Sittard. Al na zes minuten resulteerde het in de 1-0 van Lazaros Lamprou, die na een dekkingsfout kon scoren. Een kwartier voor rust tekende Mark Diemers na een mooie aanval voor de 2-0. SC Heerenveen leek voor de achtste keer op rij puntverlies te lijden, maar een doelpunt in de extra tijd van Daniel Höegh mocht de ploeg blijven hopen op een resultaat.

In een spectaculaire tweede helft boog SC Heerenveen de achterstand om in een voorsprong. Mitchell van Bergen trok de stand, waarna Sam Lammers vanaf elf meter de 2-3 maakte. Ook de 2-4 kwam op naam van de spits. In de slotfase kreeg Fortuna Sittard nog een strafschop, maar scheidsrechter Pol van Boekel trok deze even later weer in.

Fortuna Sittard – SC Heerenveen: 2-4 (2-1)
1-0 Lazaros Lamprou
2-0 Mark Diemers
2-1 Daniel Höegh
2-2 Mitchell van Bergen
2-3 Sam Lammers (penalty)
2-4 Sam Lammers

Rood: 74. José Rodriquez (Fortuna Sittard/2x geel)

Fortuna Sittard: Koselev. Mac-Intosch, Rodriquez, Heerings, Pinto. Smeets, El Messaoudi (Hutten/79), Diemers. Semedo (Essers/75), Novakovich, Lamprou.

SC Heerenveen: Hahn. Hornkamp, Höegh, Pierie, Woudenberg. Rienstra (Thorsby/90+5), Vlap, Kobayashi. Van Bergen (Mihajlovic/71), Lammers, Johnsen.